Elämä on laiffii (esitys tilattavissa 2024 alkaen)

Matti Nykäsestä kertova musiikkinäytelmä ”Elämä on laiffii” lähtee koko Suomen kattavalle kiertueelle syksyllä 2024. 

Esitys kertoo Matin elämän nousut ja laskut rehellisesti, mutta kunnioittavasti, Matin legendaarisia lauseita ja biisejä unohtamatta. Luvassa on laadukas, hauska ja koskettava esitys, joka sopii kaikille. Esityksen kesto noin 2 tuntia.

Esitys on saanut ensi-iltansa Jyväskylässä kesällä 2021, jonka jälkeen se on odottanut kiertueelle pääsyä, koronan päättymistä ja työryhmän aikataulujen yhteensopivuutta. Kesällä 2023 ”Elämä on laiffii” – esitys esitettiin yli tuhat päiselle yleisöllä Jyväskylässä Hippos-areenalla Matin 60-vuotis syntymäpäivän kunniaksi. 

Näytelmän on käsikirjoittanut  Tatu Mönttinen, Jussi Niemi sekä Juse Venäläinen.

Jussi Niemi esityksestä:  Olin suunnitellut Nykäsen kanssa jo useamman vuoden ajan hänen elämäänsä käsittelevää näytelmää, joka olisi voitu yhdistää Matin keikkoihin. Yhdistimme kokeneiden Venäläisen ja Mönttisen kanssa voimamme tähän laulunäytelmään.

Matti Nykäsen roolissa musiikkinäytelmässä on Tatu Mönttinen. Mönttinen teatterikorkeakoulusta valmistunut ammattinäyttelijä, joka on tuttu useista tv-sarjoista ja teatterilaivoilta ympäri Suomea. Mönttinen on lisäksi jo viiden vuoden ajan esittänyt kehuttua ”Matti Nykänen – Hyppy Sumuun”-monologinäytelmää ympäri Suomea, joten Matin mielenmaisema on hänelle erittäin tuttu.

Muissa rooleissa nähdään muun muassa Stand Up – koomikko Helena Pöllänen, Matin tytär Eveliina Mäntykangas,  Imitaattori Kimmo Hannula, Matin luottokitaristi Jussi Niemi ja Matin Samurai-yhtyeen jäsen Kristian Ijäs.

Ilta Matti Nykäsen kanssa (tilattavissa 2024 alkaen)

1,5 tunnin mittainen keikka, jossa kuullaan Matin parhaat biisit sekä hauskimmat ja koskettavimmat jutut biisien välissä. Elä hetki Matin kanssa. Tämä esitys sopii minne vain pubista teatterin lavalle. Lavalla Tatu Mönttinen (Matti Nykänen) sekä Jussi Niemi (kitara ja laulu)

Matt Nykänen – Hyppy sumuun

Matti Nykänen – Hyppy Sumuun

Ensi-ilta ja kantaesitys oli Korjaamolla 22.11.2018 klo.19.00. Vuoden aikana olen esittänyt monologia ympäri Suomea ja Eurooppaa lähes neljäkymmentä (39) kertaa ja nyt on tauon paikka. Kiitos lämpimästä palautteesta ja siitä, että olette käyneet katsomassa!

Vaikka esitykset loppuvatkin, niin hyvää on turha lopettaa. Esityksen voi tilata halutessaan teatteriisi tai yksityistilaisuuteen. Esitys on suunniteltu niin, että se soveltuu lähes kaikkiin tiloihin, isoon tai pieneen.

Tilaa esitys: contact@tatumonttinen.com

Tietoa:

Aamulehti: **** – tähteä. “”Aivan kuin lavalla tapahtuisi jotain teatteria suurempaa – ensin ihmisen empivä kohtaaminen, sitten häneen syvällinen tutustuminen, lopulta hyvästi jättö.”

Helsingin Sanomat ***- tähteä. ”Mönttinen rakentaa pala palalta inhimillistä Mattia.”

Keskisuomalainen: ”Dokumenttiteatterimainen esitys on kunnioittava, mutta kumartelematon. Ennen kaikkea se onnistuu kauhistelemisen sijaan katsomaan.”

Kehuttu ja Matin muistoa kunnioittava monologinäytelmä raottaa ovea Suomen legendaarisimman urheilijan mieleen. Mitä Matti Nykänen haluaa sanoa elämästään ja hyppyuran jälkeisistä vuosista? Entäpä hänen läheisensä Matista?

Näyttelijä Tatu Mönttisen kirjoittaman, lukuisista Mattia käsittelevistä kirjoista ja tv-haastatteluista koostetun, dokumenttiteatterimaisen esityksen lähes kaikki repliikit ovat oikeasti sanottuja. Tule katsomaan mitä sanottavaa Nykäsellä on rakkaudesta, masennuksestaan, perheestään, strippausurastaan, unohtamatta tietenkään Matin legendaarisia lausahduksia.

Ohjaus: Seppo Honkonen

Lavalla: Tatu Mönttinen

Äänisuunnittelu: Juuso Voltti

Ääninäyttelijät: Elsa Saisio, Kai Vaine ja Riku Korhonen

HS kritiikki 24.11.2019:

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005910457.html

Tamperelaisen arvio (2.3.2019):

https://www.tamperelainen.fi/artikkeli/750308-teatteriarvio-matti-liiteli-sydamiin-komediateatterissa?fbclid=IwAR0q0QaSWO7VhxZxCMblhhmL_NJZ8J3j1JkOxBH8MpKOQzSDYIVzM0fYTNg

Instagram: @mattinykanenmonologi


Jackpot- interaktiivinen tarina peliriippuvuudesta


”Jackpot” käsittelee peliriippuvuutta sekä pelaajan kokemuksena että yhteiskunnallisena ilmiönä. Esitys on osittain dokumentaarinen ja sen materiaali pohjautuu oikeisiin tarinoihin peliriippuvuudesta. Esitystä varten olen haastatellut peliriippuvuudesta kärsiviä, heidän läheisiään sekä asiantuntijoita. Esitys on itsessään pelimäinen ja esityksen muoto vastaa sen sisältöä. Näin katsomiskokemus ja aiheen käsittely on kokemuksellisempaa kuin perinteisen teatteriesityksen yhteydessä. Esityksessä on vaihtoehtoisia tarinankuljetuksia, joista päättää yleisö äänestämällä. Aluksi yleisön tekemät valinnat ovat pieniä ja helppoja, esim. laittaako päähenkilö kauppaan lähtiessään farkut vai verkkarit. Vaihtoehto, joka on saanut eniten ääniä jatkaa. Esityksen edetessä yleisölle annettavat valinnat vaikeutuvat ja lopulta tullaan todella eettisten ja moraalisten kysymysten äärelle, jossa yleisölle annettava valinta ei todellakaan ole helppo. Esitys tuo ilmi peliriippuvuudesta aiheutuvan kärsimyksen, ahdistuksen ja häpeän, luoden kuitenkin samalla toivoa. Esitys myös auttaa ymmärtämään peliriippuvuudesta kärsivien kokemuksia.Jackpot saa ensi-iltansa 31.3.2022 Karanteeniteatterissa. Ensimmäiset kaksi esitystä tehdään striiminä ja siinä kokeillaan vuorovaikutteisuutta lisäävää, varta vasten tähän esitykseen kehitettyä teknologiaa. Striimien jälkeen esityksestä tehdään perinteinen kiertue-esitysversio, jolla on tarkoitus kiertää ympäri Suomea. 
Karanteeniteatterin ensimmäinen täysin striimausta varten suunniteltu interaktiivinen näytelmä ja oma tuotanto.Tähän ensi-esitykseen ei oteta livekatsojia, vaan se on ainoastaan striiminä.Striimit: 31.3. klo19.00, jonka jälkeen tallenne vuokralla 4.4. asti.
14.4. klo.19.00, jonka jälkeen tallenne 18.4. vuokralla asti.Tuotanto: Karanteeniteatteri
Lavalla: Tatu Mönttinen
Ohjaus ja käsikirjoitus: Tatu Mönttinen + työryhmä
Äänisuunnittelu: Juuso Voltti

.