Matti Nykänen – Hyppy Sumuun

Ensi-ilta ja kantaesitys oli Korjaamolla 22.11.2018 klo.19.00. Vuoden aikana olen esittänyt monologia ympäri Suomea ja Eurooppaa lähes neljäkymmentä (39) kertaa ja nyt on tauon paikka. Kiitos lämpimästä palautteesta ja siitä, että olette käyneet katsomassa!

Vaikka esitykset loppuvatkin, niin hyvää on turha lopettaa. Esityksen voi tilata halutessaan teatteriisi tai yksityistilaisuuteen. Esitys on suunniteltu niin, että se soveltuu lähes kaikkiin tiloihin, isoon tai pieneen.

Tilaa esitys: contact@tatumonttinen.com

Tietoa:

Aamulehti: **** – tähteä. “”Aivan kuin lavalla tapahtuisi jotain teatteria suurempaa – ensin ihmisen empivä kohtaaminen, sitten häneen syvällinen tutustuminen, lopulta hyvästi jättö.”

Helsingin Sanomat ***- tähteä. ”Mönttinen rakentaa pala palalta inhimillistä Mattia.”

Keskisuomalainen: ”Dokumenttiteatterimainen esitys on kunnioittava, mutta kumartelematon. Ennen kaikkea se onnistuu kauhistelemisen sijaan katsomaan.”

Kehuttu ja Matin muistoa kunnioittava monologinäytelmä raottaa ovea Suomen legendaarisimman urheilijan mieleen. Mitä Matti Nykänen haluaa sanoa elämästään ja hyppyuran jälkeisistä vuosista? Entäpä hänen läheisensä Matista?

Näyttelijä Tatu Mönttisen kirjoittaman, lukuisista Mattia käsittelevistä kirjoista ja tv-haastatteluista koostetun, dokumenttiteatterimaisen esityksen lähes kaikki repliikit ovat oikeasti sanottuja. Tule katsomaan mitä sanottavaa Nykäsellä on rakkaudesta, masennuksestaan, perheestään, strippausurastaan, unohtamatta tietenkään Matin legendaarisia lausahduksia.

Ohjaus: Seppo Honkonen

Lavalla: Tatu Mönttinen

Äänisuunnittelu: Juuso Voltti

Ääninäyttelijät: Elsa Saisio, Kai Vaine ja Riku Korhonen

HS kritiikki 24.11.2019:

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005910457.html

Tamperelaisen arvio (2.3.2019):

https://www.tamperelainen.fi/artikkeli/750308-teatteriarvio-matti-liiteli-sydamiin-komediateatterissa?fbclid=IwAR0q0QaSWO7VhxZxCMblhhmL_NJZ8J3j1JkOxBH8MpKOQzSDYIVzM0fYTNg

Instagram: @mattinykanenmonologi


Jackpot- interaktiivinen tarina peliriippuvuudesta


”Jackpot” käsittelee peliriippuvuutta sekä pelaajan kokemuksena että yhteiskunnallisena ilmiönä. Esitys on osittain dokumentaarinen ja sen materiaali pohjautuu oikeisiin tarinoihin peliriippuvuudesta. Esitystä varten olen haastatellut peliriippuvuudesta kärsiviä, heidän läheisiään sekä asiantuntijoita. Esitys on itsessään pelimäinen ja esityksen muoto vastaa sen sisältöä. Näin katsomiskokemus ja aiheen käsittely on kokemuksellisempaa kuin perinteisen teatteriesityksen yhteydessä. Esityksessä on vaihtoehtoisia tarinankuljetuksia, joista päättää yleisö äänestämällä. Aluksi yleisön tekemät valinnat ovat pieniä ja helppoja, esim. laittaako päähenkilö kauppaan lähtiessään farkut vai verkkarit. Vaihtoehto, joka on saanut eniten ääniä jatkaa. Esityksen edetessä yleisölle annettavat valinnat vaikeutuvat ja lopulta tullaan todella eettisten ja moraalisten kysymysten äärelle, jossa yleisölle annettava valinta ei todellakaan ole helppo. Esitys tuo ilmi peliriippuvuudesta aiheutuvan kärsimyksen, ahdistuksen ja häpeän, luoden kuitenkin samalla toivoa. Esitys myös auttaa ymmärtämään peliriippuvuudesta kärsivien kokemuksia.Jackpot saa ensi-iltansa 31.3.2022 Karanteeniteatterissa. Ensimmäiset kaksi esitystä tehdään striiminä ja siinä kokeillaan vuorovaikutteisuutta lisäävää, varta vasten tähän esitykseen kehitettyä teknologiaa. Striimien jälkeen esityksestä tehdään perinteinen kiertue-esitysversio, jolla on tarkoitus kiertää ympäri Suomea. 
Karanteeniteatterin ensimmäinen täysin striimausta varten suunniteltu interaktiivinen näytelmä ja oma tuotanto.Tähän ensi-esitykseen ei oteta livekatsojia, vaan se on ainoastaan striiminä.Striimit: 31.3. klo19.00, jonka jälkeen tallenne vuokralla 4.4. asti.
14.4. klo.19.00, jonka jälkeen tallenne 18.4. vuokralla asti.Tuotanto: Karanteeniteatteri
Lavalla: Tatu Mönttinen
Ohjaus ja käsikirjoitus: Tatu Mönttinen + työryhmä
Äänisuunnittelu: Juuso Voltti

.