Matti Nykänen – Hyppy Sumuun

Ensi-ilta ja kantaesitys oli Korjaamolla 22.11.2018 klo.19.00. Vuoden aikana olen esittänyt monologia ympäri Suomea ja Eurooppaa lähes neljäkymmentä (39) kertaa ja nyt on tauon paikka. Kiitos lämpimästä palautteesta ja siitä, että olette käyneet katsomassa!

Vaikka esitykset loppuvatkin, niin hyvää on turha lopettaa. Esityksen voi tilata halutessaan teatteriisi tai yksityistilaisuuteen. Esitys on suunniteltu niin, että se soveltuu lähes kaikkiin tiloihin, isoon tai pieneen.

Tilaa esitys: contact@tatumonttinen.com

Tietoa:

Aamulehti: **** – tähteä. “”Aivan kuin lavalla tapahtuisi jotain teatteria suurempaa – ensin ihmisen empivä kohtaaminen, sitten häneen syvällinen tutustuminen, lopulta hyvästi jättö.”

Helsingin Sanomat ***- tähteä. ”Mönttinen rakentaa pala palalta inhimillistä Mattia.”

Keskisuomalainen: ”Dokumenttiteatterimainen esitys on kunnioittava, mutta kumartelematon. Ennen kaikkea se onnistuu kauhistelemisen sijaan katsomaan.”

Kehuttu ja Matin muistoa kunnioittava monologinäytelmä raottaa ovea Suomen legendaarisimman urheilijan mieleen. Mitä Matti Nykänen haluaa sanoa elämästään ja hyppyuran jälkeisistä vuosista? Entäpä hänen läheisensä Matista?

Näyttelijä Tatu Mönttisen kirjoittaman, lukuisista Mattia käsittelevistä kirjoista ja tv-haastatteluista koostetun, dokumenttiteatterimaisen esityksen lähes kaikki repliikit ovat oikeasti sanottuja. Tule katsomaan mitä sanottavaa Nykäsellä on rakkaudesta, masennuksestaan, perheestään, strippausurastaan, unohtamatta tietenkään Matin legendaarisia lausahduksia.

Ohjaus: Seppo Honkonen

Lavalla: Tatu Mönttinen

Äänisuunnittelu: Juuso Voltti

Ääninäyttelijät: Elsa Saisio, Kai Vaine ja Riku Korhonen

HS kritiikki 24.11.2019:

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005910457.html

Tamperelaisen arvio (2.3.2019):

https://www.tamperelainen.fi/artikkeli/750308-teatteriarvio-matti-liiteli-sydamiin-komediateatterissa?fbclid=IwAR0q0QaSWO7VhxZxCMblhhmL_NJZ8J3j1JkOxBH8MpKOQzSDYIVzM0fYTNg

Instagram: @mattinykanenmonologi